2017 - дати за IELTS в България

The Passionate Shepherd поздравява М. Петков за най-високия резултат на изпита IELTS - Overall 8.5 - Listening 9, Reading 8.5, Speaking 8, Writing 7.5.
Good job, Marty! Cheers!


Дати за изпита IELTS Academic в България - 2017

Академичният модул на IELTS, който се използва за прием в университети във Великобритания, Ирландия, Холандия, Германия, САЩ, Австралия, Нова Зенландия и Азия, е с валидност 2 години. С оглед спазване на крайните срокове за кандидатстване в университет следва да се има предвид, че резултатите от всички компоненти на изпита са достъпни за кандидат-студентите и университетските комисии за прием на чуждестранни студенти 2 седмици след полагането на писмения изпит.

Датата на публикуване на резултатите от изпита IELTS е с особена важност за кандидатите, които покриват изискванията на университета за обща оценка – например Overall IELTS 7, IELTS 7.5 или IELTS 8, но не отговарят на изискването за балансирано представяне на всяка една част от изпита – например минимум IELTS 6, IELTS 6.5 или IELTS 7 едновременно на Writing, Listening, Reading, Speaking при едно полагане на теста. Това налага нова регистрация за теста IELTS и повторно полагане на изпита за покриване на изискването IELTS 4x6 или IELTS 4x6.5.

Датите за полагане на IELTS Academic в България за 2017 са следните:


Към 2017г. в нито един изпитен IELTS център в България не се предлага компютърен вариант на теста, а вместо слушалки се предоставят тапи за уши.

Цената на изпита IELTS за 2017г. е 385лв. През 2017 академичният модул на изпита IELTS може да се държи в следните градове:
Целта на подготовката за IELTS 7.5 Academic & General e 100% успеваемост на курсистите, а не монетаризация на теста.Дати за изпита IELTS General в България - 2017

Датите за полагане на IELTS General в България за 2017 са следните:Преди регистрацията за IELTS Academic курсистите в The Passionate Shepherd получават обективна информация и съвети за датата на полгане на изпита и избора на изпитен IELTS център в България или в чужбина.